Félbehagyott regisztráció

Üdv! Egy olyan dologba futottam bele, hogy a regisztráció folyamán a promo kód megadását ugrottam éppen át, és a már Curve-használó ismerősöm ekkor szólt, hogy neki van promo kódja. Próbáltam visszalépni, de ugye így a regisztráció megszakadt, a félbehagyott accounthoz megadott, általam ténylegesen használt telefonszámot nem fogadja el újból új regisztrációhoz. Így szükségmegoldásként az ismerősöm számával folytattam, és fejeztem be teljesen egy új regisztrációt. Utólagosan sem engedi viszont a szám megváltoztatását az enyémre, pedig ez kívánatos lenne. Tudtok ez ügyben közbenjárni? Előre is kösz a segítséget!

Ez így eléggé el lett baltázva. A saját számoddal kellett volna befejezni a regisztrációt, majd utólag megkérni az ügyfélszolgálatatot, hogy tegye be a kódot. Írd meg nekik a helyzetet, valószínűleg meg tudják oldani, csak időbe telik.

De mint írtam, nem engedte attól a ponttól hozzákötni a számomat, mivel a régi reg nem fejeződött be, az újnál pedig azt mondta, hogy ez a szám már használatban van. Az angolom pedig nem elég erős a magyarázkodáshoz a support felé, azért írtam ide magyarul.

Be kellett volna fejezni azt, amit elkezdtél, utána pedig felvenni a kapcsolatot a supporttal, hogy adják hozzá a kódot.

Ezt most már csak az ügyfélszolgálat tudja megoldani. Ha nincs olyan ismerősöd aki tud angolul, akkor ugorj neki a Google Translate-tel.

Rendben, és akkor ez az ügyfélszolgálatot, amellyel kontaktolnom kéne, merre találom? Akad itt ismerős erős angolsággal, megoldjuk.

Bal lent Account, utána pedig legalul Report a problem, az alkalmazásban.

Remélem nem gondolod, hogy a bolondját járatom veled, de nálam itt nincs ilyen.

Screenshot_20200919-131304_Curve|230x500

A Manage your subscription alatt sincs?

Ha nincs, akkor jobb fent Profile, majd legalul Help.

Találtam egy Change of Details form-ot, oda írtam be a megcserélendő számokat és a kért adatokat, valamint az indoklást angolul az ismerősömnek köszönhetően. Most válaszra várok.

És azóta sem történik semmi. Most emiatt kell új sim-et vegyek másodiknak, hogy átrakhassam saját számnak, csak mert képtelenek törölni egy beszorult regisztrációt? :neutral_face:

És mégis megcsinálták. Köszönöm a segítséget!

1 Like