Google Pay fizetés elutasítása

December 1 óta, nagyjából amikor bevezette a Curve MO-n a GPay-t, illetve pont ekkor kaptam új bankkártyát is, rengeteg elutasított tranzakcióm lett mobilos fizetésnél. A bankomnál is érdeklődtem, de semmilyen biztonsági változásról nem tudnak, teljesen ugyan olyan az új kártyám

Egy hónapnyi vásárlás után az alábbiakat szűrtem le:

  • Pontosan Dec. 1-től jelentkezik a probléma. (Előtte nagyjából 1,5-2 éven át sose volt gond a mobilos fizetéssel!!!)
  • Alacsony értékű fizetéseknél megy a mobilfizetés.
  • Magas értéknél (kb 6000 ft felett, amikor egyébként pin kódot kérne a terminál, ha kártyával fizetnék) folyton elutasítja. Ekkor az esetek egy részében le is vonja a pénzt! De a terminál mindig elutasítja.

A gond ott lehet, hogy fizetéskor amikor a mobilt előveszem és kóddal/ujjlenyomattal feloldom a kijelzőt. Korábban a kijelző feloldása azonosítási szempontból egyenértékűen elfogadta a “Mobiltelefon - GPAY - Curve - Saját kártya” fizetési vonalon, mint PIN kód. Ezért nem kellett sosem PIN kódot megadni nagy értékű mobilos fizetéskor sem. Ez működött 1,5 éven át, ezért is örültem, hogy létezik a Curve és jól működik.
Most ez valamiért tönkre ment, visszatértünk 2017-be. 5000 ft alatt tudok telefonnal fizetni, felette még extra pin kódot sem kér, egyszerűen elutasítja a fizetési módot, és lehet a kártyát keresgélni.

Valami megoldás? Évek óta csak telefonnal fizetek (Gpay-Curve), hogy ne legyen nálam fizikai kártya. És most rettentően bosszant, hogy ez nem működik. Supportnak e-mail is írtam, de használható választ nem kaptam. Nem akarok visszatérni az OTP Simple-höz, mert a Curve-GPAY sokkal jobb. de kénytelen vagyok…

nyugodj meg, ez valóban ennyire fos lett, és semmit nem tud tenni a support a sablonválaszok küldözgetésén kívül. apple pay-jel és atm-ben fizikai kártyával is rengeteg az elutasított tranzakció, a pénzt persze zárolják a kártyán (nekem aztán együtt szokott történni a terhelés és az azonos összegű jóváírás is). van folyamatban egy panaszom, január 5-én kell adniuk valami választ rá, de az sajnos annyi is lehet, hogy eddig jutottunk, itt tartunk, kérünk még türelmet blablabla. egyébként valóban december 1. óta szaporodtak meg az elutasított tranzakciók, nem létezik, hogy azóta nem jöttek rá, mi van a háttérben

Szerinted az sem lehet megoldás, ha másik kártyát kérek, cserélek? A binlist szerint magyar a kártyám, Budapest Bankos hitelkártya van a Curve blue mögött és apple pay-t használok (használnék), decemberig szuper volt minden, fizettem órával és telefonnal (fizikai Curve kártyát nem kértem) nagyobb összeget is, azóta viszont a legutóbbi 4 tranzakcióm sikertelen, elutasította a terminál 3 különböző helyen is, így nem is használom inkább. A facebook csoportban az egyik felhasználó elmondása szerint ugyanezekkel a paraméterekkel (BBank Mastercard, apple Pay) azóta is tökéletesen használja, az egyetlen különbség kettőnk között hogy neki angol a kártyája… Tanácstalan vagyok…

nem segit. a masodik magyar kartyam van (5574 4489 mindketszer), ugyanolyan szar. a felesegemnek meg uk binje van, az tobbnyire menni szokott, amikor az enyem beszarik, de pont par napja a sparban egyikkel sem tudtam fizetni. dec. 1. ota minden kartyaval bajok vannak, de a uk binesek igy is megbizhatobban mukodnek sokkal. nem, uk bint nem adjak vissza, pedig a fos magyar kartyakkal a back in time is csak 5000 huf-ig mukodik, mert a rendszer szerint 1 huf=1 gbp. ezt a hibat oktoberben jeleztem, azota se tortent vele semmi. kiabrandito

en hulye onkent csereltem a uk bint magyarra, nem szamitva ennyi szar hibara. a uk bines kartyat ket evig hasznaltam, 1000+ tranzakciobol egy elutasitasom volt. a csere ota se megbizhato mukodes, se back in time

Ez nem túl bíztató… Reméljük valamit kitalálálnak januártól! Köszi a választ!

Szia.

Nálam akkor működik a GPay ha a telefont először feloldom és csak utána próbálok fizetni nagy értéket is.
Ha a telefonom lock-olva van, akkor elutasítja

Mindig úgy fizetek, alacsony értéknél is, ahogy írtam is.
“…amikor a mobilt előveszem és kóddal/ujjlenyomattal feloldom a kijelzőt…”
Valami más a hiba. A Curve-GPay közt valami megváltozott dec 1 óta, ami ezt a hibát okozza.

Én Dec 1 óta is sokszor fizettem sikeresen.
Nálam BB kártya van a Curve mögött

Nálam is többször előfordult az utóbbi időben ez a probléma, pedig előtte, az elmúlt egy évben hibátlanul működött a Google Pay-es fizetés.

Írtam az ügyfélszolgálatnak, akik azt javasolták, hogy töröljem a Google Pay-ből a Curve-kártyát, és adjam hozzá újból. Ez most úgy tűnik, megoldotta a problémát, bár azóta csak egy 7 és egy 9 ezer forintos vásárlásom volt.

Ezt válaszolták:

I’m sorry that you received this decline whilst using Google Pay.

This is due to the details on Google Pay needing to be updated now that you have received and activated your physical Curve card.

I’ve made some changes to your account, so please delete and re-add your Curve card details to Google Pay, and you should be able to verify it and not experience these declines moving forward.

(Azt azért hozzátenném, hogy a válasszal ellentétben nem kaptam új kártyát, továbbra is az eredeti, 2019-ben kapott kártyát használom.)

Elvileg javították a 5574-gyel kezdődő kártyák fizetési problémáját. Akit érintett a probléma az légyszi nézzen rá és jelezzen vissza. Köszi!

Az enyém 5375-tel kezdődik (investor kártya). Ez már régóta meg van. (lényegtelen is).
A héten ismét volt egy elutasítás (900ft értékben). Másodjára elővettem inkább a fizikai Curve kártyát.

FB fórumon beszéltem másokkal, nagyon sokan ezt tapasztalják, amit írtam. Mind azt mondják, hogy
pontosan december óta jelentkezik a gond, csak ha mobillal fizetünk (!!!csak GPay esetén, Applepay rendben van!!!) és rengeteg az elutasítás. (Minden 3-4. fizetés az rengeteg…) Előtte hónapokon át mindenkinek tökéletesen rendben volt a Gpayyel való mobilos fizetéssel.

Mind arra gyanakodunk, hogy a Curve-Gpay közti rendszerben lehet valami hiba.

Akkor ez a magyar BIN-es kártyáktól független probléma.

Sziasztok.
Ugyanezek voltak nálam is. Egyik pillanatról a másikra gyakorlatilag használhatatlan lett. Annyit pontosítanék, hogy nem csak gpay mobilos fizetéskor, hanem fizikailag a kártyával fizetéskor SEM működött. Minden elutasítás okaként az elégtelen fedezet jött üzenetként a terminálokon.
Odáig jutottunk, hogy egyrészt megtaláltam módját annak, hogy válaszoljanak, ráadásul tényleg gyorsan (nem a support-os mailre kell írni nekik, mert ott a reakció tényleg hetekbe telik, hanem a complaint kezdetű emailjükre, ott komolyan vesznek végre és érdemben foglalkoznak veled), és közben kimondták, hogy tudnak a problémáról és elindítottak egy cserekártyát (ami nyilván nem oldott volna meg semmit, mert azt megírták, miután rákérdeztem, hogy a cserekártyát is uabból a BIN range-ből adják). És itt jön a lényeg, még éppen 2-3 nappal mielőtt a cserekártya megjött, írtak totál maguktól, hogy jó hírük van, hiba megoldva. Persze rögtön kipróbáltam és MINDEN fizetés azonnal működni kezdett. Szóval tényleg megtaláltak valamit.
Az már csak hab a tortán, hogy utána megjött az új kártya is közben, amire rakérdeztem, hogy most melyik menjen a kukába, a régi, vagy az új, mert végülis a régi is hibátlan lett végre. Erre is kapaszkodjatok, 10 perc alatt valaszoltak, hogy azért aktiváljam mégis az újat és a régi kuka, mert időközben az új jelent meg az appban, tehát az menjen élesben tovább.
Hát ennyi, kopogjuk le, volt egy nehéz hónapunk, de úgy tűnik tényleg működik újra. Reméljük ez most már így is marad!
Az meg egyszer már igazán a kánaán lesz maga, ha a back in time hibát megoldják, hogy ne 1 HUF = 1 GBP legyen, de valljuk be csendben, ezzel a hibával inkább tudunk élni, mint az elmúlt bő hónap állandó elutasitott vásárlásaival…

Szia,

Magyar BIN-es kártyád volt eddig is vagy angol? A gpay fizetés is megoldódott, mert nálam a héten nem volt jó, amikor én hülye gondoltam megpróbálom, de 2-ből az egyik elutasításra került. Magyar kártya.

Magyar igen 5574 4489 kezdetű mindkettő. De mondom, nálam ez ezer százalék, hogy nem google baj volt, mert magával a kártyával való fizetést is elutasította. Azt sem mondanám egyértelműen, hogy csak a nagyobb összegeket, mert bizony volt közte néhány 1-2 ezer Ft-os is, amit nem engedett. De túlnyomórészt tényleg a kb 5-6 ezer felettiekkel volt a baj. Viszont azóta tényleg minden megy. Kártyával is, GPay-el is. Most megnéztem, január 11-én reggel jelezték, hogy megoldották. Kb mindenkinél akkortól javulhatott meg gondolom…
Másnak mik a tapasztalatok? Hasonló?

Én pont 11-én este vásároltam gpay-el próbaképpen és elutasította 074 kóddal, viszont beterhelte, amit megint nem sztornóztak 2 nap elteltével, így várhatom, hogy majd a bank feloldja, ami nagy összeg esetén elég bántó tud lenni. Mondjuk ez szerencsére nem nagy összeg, de volt már olyan is.

Nekem is ilyen számú kártyám van, de akkor fura. Majd azért próbáld ki nagyobb összegekkel is gpay-en keresztül.

a back in time-hiba megoldása ugyanolyan fontos lenne, és főleg azért, mert az alapvető, a rendszer legmélyén gyökerező hibát jelez… állítólag folyamatban van, én is a complaintsen keresztül állok már kapcsolatban velük. decemberben a tranzakcióim fele nem sikerült (fizikai vagy apple pay, tökmindegy volt), január óta viszont mindössze egyetlen elutasítás volt (online fizetés, de az is nincs fedezettel). persze nem tudják, mikor lesz kész, de szólnak ASAP, ha megjavították (most, hogy jött néhány tízmillió dodó, talán néhány plusz fejlesztőt is be lehet állítani majd erre is)

Azóta kopogjuk le, egy elutasítás nem volt. Nálatok is jó?

Igen, úgy néz ki javították. 4 napja újra működik normálisan a GPay.

Kár hogy a Curve ezt SEHOL sem kommunikálta le, ami az elmúlt 1,5 hónapban volt. (hogy hiba van és esetleg tudnak róla) Tudom, hogy csomó felhasználó már “kukázta” a céget emiatt, és még többen vannak akik mondogatják hogy többet nem használják majd (köztük én is). Remélem olvassák ezt a fórumot és eljut az ő agyukig is, hogy ezzel bizony vesztettek jónéhány felhasználót!!
És itt nem arra célzok, hogy miért lett hiba a rendszerben, az előfordul. Hanem hogy kiadhattak volna egy figyelmeztetést, hogy gondok vannak… egyrészt nem szív a kártyával rengeteg ember, másrészt türelmesebben vár a felhasználó, ha tudja hogy dolgoznak rajta. Most ez egyáltalán nem volt… És nem pár napos gondról volt szó, hanem már hónapokról…

Igen, az elmúlt 4 napban végig jó volt az online fizetés és a gpay is. Jó lenne azt gondolni, hogy így is marad, de sajnos a Curve-ől beszélünk. :slight_smile:

Pénzkivételt még nem próbáltam. Gondolom az is megjavult ezáltal.

@szuladam

Gondolom hogy sokan kiábrándultak és ezután nehezen bíznak meg bennük, ahogy én is. Valószínűleg több idő kell mire újra meg lehet bennük bízni. Talán a szervezeti átalakítások segítenek, de annak a hatásai kb 1 év lehet.