December 1 óta, nagyjából amikor bevezette a Curve MO-n a GPay-t, illetve pont ekkor kaptam új bankkártyát is, rengeteg elutasított tranzakcióm lett mobilos fizetésnél. A bankomnál is érdeklődtem, de semmilyen biztonsági változásról nem tudnak, teljesen ugyan olyan az új kártyám
Egy hónapnyi vásárlás után az alábbiakat szűrtem le:
- Pontosan Dec. 1-től jelentkezik a probléma. (Előtte nagyjából 1,5-2 éven át sose volt gond a mobilos fizetéssel!!!)
- Alacsony értékű fizetéseknél megy a mobilfizetés.
- Magas értéknél (kb 6000 ft felett, amikor egyébként pin kódot kérne a terminál, ha kártyával fizetnék) folyton elutasítja. Ekkor az esetek egy részében le is vonja a pénzt! De a terminál mindig elutasítja.
A gond ott lehet, hogy fizetéskor amikor a mobilt előveszem és kóddal/ujjlenyomattal feloldom a kijelzőt. Korábban a kijelző feloldása azonosítási szempontból egyenértékűen elfogadta a “Mobiltelefon - GPAY - Curve - Saját kártya” fizetési vonalon, mint PIN kód. Ezért nem kellett sosem PIN kódot megadni nagy értékű mobilos fizetéskor sem. Ez működött 1,5 éven át, ezért is örültem, hogy létezik a Curve és jól működik.
Most ez valamiért tönkre ment, visszatértünk 2017-be. 5000 ft alatt tudok telefonnal fizetni, felette még extra pin kódot sem kér, egyszerűen elutasítja a fizetési módot, és lehet a kártyát keresgélni.
Valami megoldás? Évek óta csak telefonnal fizetek (Gpay-Curve), hogy ne legyen nálam fizikai kártya. És most rettentően bosszant, hogy ez nem működik. Supportnak e-mail is írtam, de használható választ nem kaptam. Nem akarok visszatérni az OTP Simple-höz, mert a Curve-GPAY sokkal jobb. de kénytelen vagyok…