OTP Simple kártyás fizetés és kártyaregisztráció elutasítása

Sziasztok,
Pár napja nem tudok fizetni a Simple Pay fiókomban elmentett Curve kártyámmal. Pl. Számlákat már több mint 1 éve így fizettem eddig (múlt hónap közepéig biztosan) simán Curve-vel fizettem Simple fiókból, kb. 1 hete folyamatosan elutasítja a fizetést. Nem jelenik meg a 3DS jóváhagyási felület sem. Nem kapok Curve app értesítést a próbálkozásról, olyan mintha a Curve-ig el se jutna a fizetési kérés.
Ma töröltem a Simple fiókból a kártyát és már vissza sem tudom regisztrálni. Sikertelen tranzakció a válasz minden alkalommal.
Találkoztatok vele? Szerintetek merre induljak el? Simple Ügyfélszolgálat?
Köszönöm!

Hey @kardosd, welcome to the Community!

It sounds as though your bank may be blocking transactions being made with Curve. If this is the case then you’ll need to get in touch with your bank’s fraud team so that they can whitelist transactions with Curve.
Before you do this, I’d still recommend getting in touch with our support team through the in-app chat or by emailing at support@curve.com in case this issue is being caused by something else. They have additional information available to there from your account which might provide helpful insights.

2 Likes

Szia! Nem egyedi a jelenség. Mindenképp írj a Simple ügyfélszolgálatának!

1 Like

Szinten ugyanaz a helyzet, 2 napja nem engedi a Curve-t. En irast valasztottam, mert 15 percig nem meltoztattak felvenni…

Vegul sikerult beszelni is, de okosabb nem lettem. Azt mondtak, h elutasitotta a bank a tranzakciokat es, hogy vegyem fel a kapcsolatot a kartyakibocsato bankkal… Na de melyikkel: Curve, Erste (megint?!) vagy Cetelem (mivel megvaltoztattam a kartyakibocsatot, hatha), de ezzel is “hiba tortent” uzenet. Ezek utan gyanitom, h Curve-nel lehet valami?! Vagy most az OTP kezdett simliskedni?!

Curve uf-ot meg sem tudom keresni ezzel, mert nem is latszanak az elutasitott tranzakciok, igy meg kicsit nehez hivatkozni. :wink:

1 Like

Nálam is. Simple ügyfélszolgálat szerint 3005 hibakoddal visszautasította az authorizaciot a Curve. A Curve alkalmazásban én sem látom, de a Curve helpdesk látja a kérést, és engedélyezték is. Megírtam a Simplenek, várom a válaszukat. Nem Erste lesz, nálam csak Curve és OTP játszik

1 Like

Az érintett kártyák száma 5375 90-nel kezdődik?

1 Like

Igen, 5375 9000

Az enyém nem

ugye nekem is már a magyar bin-essel voltak problémáim korábban. a mai fizetés speciel sikerült, de tényleg elég esetleges a dolog, valami biztosan van a curve-simple viszonylatban

Nekem is 5375 90

Nekem most irt vissza a Curve helpdesk, h ok se latjak, elkuldtem a tranzakciokat a Simple-bol. Remelem nem icsekk v Magyar Posta-val kell majd egyezkedni :blush::wink:

Nekem sem megy, kérlek segítsetek!

Legalább az első négy szám jegyet írd meg pls.

Nagy eséllyel a Simple oldalán van a probléma. Írj nekik.

1 Like

5375 9000
OTP mobil telefonon azt mondta, a kétfaktoros autentikácio nincs beállítva a Curve részéről, mert hibaüzenet nélkül visszadobja az oldaluk. Emailt tegnap írtam az OTPnek, ma a Curve nek is ugyanezen megjegyzéssel.

mikor jár le ez a régebbi uk bin kártyád? kellemetlen meg minden, de kéne kérni magyart helyette

Jövő tavasszal. Nem hiszem, hogy ez BINhez kötődik,
vagy, hogy csak emiatt lenne, március végéig tökéletesen működött.

1 Like

pedig én a magyarral fizettem ma, szóval sajnos lehet összefüggés

az a jó kérdés, hogy véletlen/szándékos

a simplepaytől ne nagyon várj gyors választ: legfeljebb írnak, hogy a bejelentésedet felvették panaszra, aztán tartják a 30 napot, és küldenet egy semmitmondó …rt

Véletlen hiba, és szerintem Curve oldalon. OTP túl nagy cég egy ekkora hibához.

1 Like

a simplepay önmagában egy kalap abból a nemes anyagból, szóval egy frissítés igazából bármelyik oldalon félrecsúszhat

de pont ez a lényeg igazából, hogy a uk bin-nek már nincs semmi előnye, csak hátránya, ha most nem ez a hiba van, akkor jöhet majd más

(például nem tudjuk azt sem, a simplepay rendszere megfelelően küldi-e a 3ds-kérést külföldi bin-es kártyaszámra. nehéz kibogozni egy ilyen hibát, bárhol lehet a probléma. de a magyar bin-ek működtek az elmúlt napokban is más fórum alapján)

Jó, értelek :slight_smile: de szerintem temérdek foreign issued kártyával fizetnek OTP VPOS on keresztül, tehát vagy minden más külföldinél is lesz probléma, vagy ha nem, akkor Curve a ludas. Ez kifejezetten nem lehet cél egy VPOS providernél szerintem.

1 Like