Sikertelen tranzakció mikor a kártyát próbálom használni

Sziasztok!

Új vagyok, ezért elnézést ha rossz a téma vagy rossz helyen írom, nem tudom egyáltalán jó helyen kérek-e tanácsot. Van egy komolyabb problémám a Curve kártyámmal és lassan ott tartok, hogy hagyom az egész szolgáltatást és átszokom a Revolut vagy a Wise-ra. Nem örülnék, mert nagyon kényelmes és megszoktam. A problémám az, hogy Augusztus eleje óta vásárlásnál amikor fizetni akartam a Curve kártyámmal bármilyen boltban, akkor pár alkalomnál elsőre elutasította a terminál a tranzakciót. Eleinte ilyenkor egy második próbálkozásra átment a vásárlás. Aztán elkezdte egyre többször csinálni ezt a hibát, míg egy idő után az összes tranzakció elsőre el lett utasítva és csak másodszorra ment át. Egy idő után már ez is esetleges lett. Aztán jött egy új hiba, hogy első tranzakciót elutasította a terminál, de ettől függetlenül a Curve levonta az összeget a mögötte levő kártyámról. Később a bank ezeket az elutasított vásárlásoknál levont összegeket visszautalta, de nagyon kényelmetlen volt, hát még a boltban fizetéskor. Ekkor írtam a Curve ügyfélszolgálatának, kaptam is egy sablon választ, hogy a kereskedő kétszer vonta le, és pár napon belül visszautalják, de mivel írtam felgyorsítják a folyamatot. Korrekt volt, vissza is kaptam a pénzt, csak épp a probléma nem oldódott meg. Finoman szólva sem kellemes, ha veszek valamit, akkor is jobb esetben kétszer vonódik le a számlámról, aztán várhatom amikor egyszer visszakerül a felesleges összeg. Későbbiekben aztán már odáig fajult a dolog, hogy minden tranzakciót elutasított, hiába próbáltam többször is, és bárhol próbáltam vásárolni nem ment. Próbáltam élelmiszerboltban, próbáltam benzinkúton, próbáltam ATM-nél is a készpénzfelvétet. Minden alkalommal elutasított, de az összeget levonta. Írtam újra üzenetet a Curve chatbotján keresztül, arra már nem is válaszolnak. Azóta gyakorlatilag kénytelen voltam mellőzni a használatát a kártyának, mert nagyon kényelmetlen és kellemetlen az, hogy elutasítgatják mindenhol és ha szerencsém van újra próbálva levonja végre, és várhatom a feleslegesen levont összegeket mikor utalják vissza.

Néztem itt a magyar nyelvű témákat és ahogy látom ahol hasonló probléma volt az már januárban lezárásra került, és azóta nem találom nyílt volna új thread ebben a témában. Ezért gondoltam megkérdezem, hátha itt kapok választ a problémára.

Írtam a bankomnak is aki kártyáját használom a Curve szolgáltatásával. Ők utánanéztek a tranzakciónak, ők állítják nem utasítják el, és azt látják a Curve levonja sikeresen, aztán visszaküld valami merchant refund vagy hasonló infót, tehát náluk nincs probléma. Utoljára ma próbáltam ki a kárytával a vásárlást egy élelmiszer boltban, még most is ugyanaz a probléma. A Curve kártyámat elutasította a terminál, de azért levonta az összeget a számlámról. A hibakód amit visszakaptam direkt megnéztem: “076 - Elutasítva, nincs fedezet!” Ez természetesen nem igaz, utána közvetlen használva a bankom kártyáját ami a Curve apphoz hozzá van adva és alapértelmezettnek van beállítva azzal azonnal tökéletesen átment a vásárlás ugyanazon a terminálon, ugyanabban az időben.

Tehát egyértelműen a Curve kártyával van a probléma. Azt láttam korábban voltak bajok az 5574-es kezdetű kártyákkal, ezért megnéztem. Az én Curve kártyám is ezzel kezdődik, ez nem tudom számít-e valamit.

Az lenne a kérdésem van-e erre valami megoldás, vagy ötlet, hogy ez ki legyen küszöbölve, mert több hozzám hasonló Curve felhasználóval beszéltem akik szintén ugyanezt tapasztalják, tehát ez nem egyedi probléma, és őszintén ez abszolút tönkreteszi a használhatóságot. Évek óta használtam megelégedéssel a Curve szolgáltatásait, nagyon jó és hasznos megoldásnak tartom, de ha ez az állapot marad, akkor sajnos nem fogom tudni tovább használni. Ezért örülnék valami ötletnek, vagy segítségnek, hogy ezt a hibát megoldjuk, mert ahogy látom ez nem csak engem érint. Köszönöm!

Helló!

Augusztusban többen is panaszkodtak hasonlóra, így valószínűleg rendszerszintű probléma lehetett. Tapasztaltál változást azóta?

Sajnos semmi változás. Ma direkt kipróbáltam egy kisebb összeggel a tranzakciót. A Curve fizikai kártyájával próbáltam fizetni, a terminál továbbra is 076-os kóddal visszadobta a fizetést, a visszautasításról szóló blokkon konkrétan azt írja, hogy nincs fedezetem a kártyán. Utána használtam azt a kártyát amiről le kellett volna vonja a Curve az összeget, és azzal simán ment. Már teljesen használhatatlanná vált az egész szolgáltatás, mert már véletlenszerűen sem megy át így vásárlás. :frowning: Megjegyzem most is a Curve úgy értékelte sikeres volt a tranzakció, a számlámról le is emelte az összeget, még emailt is küldött róla. Aztán a pénzügyi szolgáltató ahol a számlámról levonta az összeget (ebben az esetben most éppen a próba kedvéért a Wise) később írta, hogy visszatérítést fogok kapni 5 napon belül.

Viszont ami furcsaság, hogy az interneten simán tudok vele fizetni. Sikerült a Curve-vel neten keresztül tranzakciót bonyolítani, ott elsőre átment a dolog. Kizárólag a fizikai kártyával van a gond, a probléma csak az, hogy pont a fizikai kártyát használnám többet. :frowning:

A Google Pay vagy Apple Pay tárcájával nem próbáltad ki?

Egyébként azt javaslom, kérj egy új fizikai kártyát arra hivatkozva, hogy a jelenlegi nem működik. Nem kizárt, hogy magával a kártyával történt valami és azért nem mennek át teljesen a tranzakciók.

Egyszer próbáltam Google Pay-en keresztül is, akkor is ez volt sajnos. Köszönöm a tippet, lehet érdemes lenne kártyacserét kérnem, mert olvastam itt korábban voltak gondok az 5574-es kezdetű kártyákkal és ez is az. Csak az lenne a kérdésem hogyan kérhetek kártyacserét ? Az applikáció helpjében csak arra az esetre találtam cikket, ha elveszne a kártya.

Első körben annyit írj a supportnak, hogy valamilyen ismeretlen okból egyáltalán nem tudsz a kártyáddal POS termináloknál vásárolni.

This topic was automatically closed after 7 days. New replies are no longer allowed.