Spending Limits have been reach

Kedves Curve,

Több mint egy hónapja, hiába kérek segítséget bármilyen jellegű platformon, totálisan cserben hagyva érzem magam.

A kártyát nem tudom használni, mivel az említett problémára való hivatkozással minden egyes alkalommal elutasítják a vásárlási szándékomat. Nevetségesnek tartom, hogy egy feedbacket sem kapok, hogy folyamatban, vagy mikor számíthatok megoldásra.

Nem értem mi okozhat akkora problémát, amit 1 hónap alatt nem lehet orvosolni. 4x kértek tőlem verification-t (az utolsó kb. 2 hete történhetett), de visszajelzést azóta sem kaptam.

Mit kéne tennem ahhoz, hogy használhassam a kártyámat?

Legalább egy visszajelzésre legyenek oly szívesek, appon, fórumon, e-mailben, telefonon, vagy füstjelekkel bánom is én, de úgy gondolom, hogy ez merőben messze áll a Customer-Care fogalmától.

Legyenek oly szívesek, tegyenek valamit az üggyel kapcsolatban. Egyáltalán miért nincs lehetőség, hogy a felhasználók maguk oldhassák meg az efféle problémákat, mint bármelyik másik szolgáltató esetében? Úgy gondolom, hogy a XXI. században ez nem kéne gondot okozhasson.

Könyörgöm, oldják meg a problémámat.


Dear Curve,

For over a month now, I have been asking for help on any kind of platform, but I feel totally let down.

I cannot use the card as my purchase is rejected each time, citing the problem mentioned. I find it ridiculous that I do not receive any feedback on the process or when I can expect a solution.

I do not understand what could cause such a problem that cannot be rectified in 1 month. I have been asked for verification 4 times (the last one happened about 2 weeks ago) and I have not received any feedback since.

What should I do to be able to use my card?

At least one feedback please, on app, forum, email, phone, or smoke signals I don’t mind but I think this is far from the concept of Customer-Care.

Please do something about the matter. Why is there no possibility at all for users to resolve such problems themselves, as with any other service provider? I think that in the 21st century this should not be a problem.

I beg you to solve my problem.

Helló!

Itt közvetlenül nem tudnak ebben segíteni. Ha úgy érzed, az ügyfélszolgálattal van a gond, írd meg a panaszodat a következő címre: complaints@imaginecurve.com

Szia!

Köszi a gyors választ, egyszerűen felrobbanok. Konkrétan 1 hónap alatt két kattintást (nagyjából ennyivel lehetne megoldani), nem tesznek az ügyemmel kapcsolatban.

Tényleg, komolyan mondom nem tudom mit tehetnék még, hogy foglalkozzanak ezzel.

Biztosan választ kapsz, ha a fenti címre írsz.