Tranzakciók tiltása az Ersténél

Sziasztok!

Ma lett a napja, hogy minden Curve tranzakciót visszautasít az Erste Bank. Volt erről korábban tájékoztatás, de tegnap még simán működött a kártya, ma viszont bármelyik Erste kártyámmal próbáltam, mind visszautasításra került. Megpróbáltam törölni, majd újra hozzáadni a kártyákat, de ez sem lehetséges, mert a verifikáló mikrotranzakció sem megy át.

Elképzelhető, hogy ebben lesz valami előrelépés, vagy ennyi a Curve használatnak, a bankok egyszerűen kiszorítják?

1 Like

Tegyél hivatalos panaszt a banknál, második körben pedig az MNB-nél.

Mi alapján tudok ilyet tenni? Ők azt állítják a fenti emailben, hogy (esetemben a Curve) “nem felel meg a kétfaktoros erős ügyfél-hitelesítés követelményeinek”.

Szeretem a Curve-öt, de annyira nem, hogy belemenjek egy két pénzintézet közötti adok-kapok közvetítésébe.

Az alapján, hogy ez nem igaz. Megfelel, az összes többi bank kártyájával tökéletesen működik a hitelesítés.

1 Like

Egy kört megér :wink:

amit állítanak, az hazugság, három hete még nagyon is működött a hitelesítés kártyahozzáadásnál. az, hogy most nem működik, egyértelmű beavatkozás az erste részéről

a levelükben szereplő “előfordulhat” sem azt jelenti, hogy soha többé nem fog működni. ha tényleg bevállalták a tiltást, az nagyon bátor dolog, én például rohadtul nem fogom annyiban hagyni

a curve valakinek már válaszolt az elutasításokkal kapcsolatban, és elég egyértelműnek tűnik az erste szándéka

“Thanks for getting in touch and I’m sorry to hear you’ve been experiencing declines. When we tried to process the transactions to your payment card ending ****, your bank sent us ‘Do Not Honour’ messages. This usually means that your bank is blocking transactions through Curve, although it can also mean that you don’t have money available.”

3 Likes

Hát figyelj @tygger, benne vagyok, hogy borogassuk kicsit az asztalt az Ersténél.

Nos a helyzet bonyolódik, már amennyiben a Curve mai válaszában megerősítette, hogy tudnak a problémáról és dolgoznak valami megoldáson:

I’m sorry about the confusing decline message, we’re aware of the problem and our engineers are working to fix it. Please note, we don’t currently have a timeline for when it’ll be done.

Szóval akkor lehet nem a bank hazudik, hanem a Curve mismásol?

hat ez kb. egy sablonvalasz, kulonbozo valtozatokban rengetegszer megkaptam mar a sajat problemaimra :slight_smile: amugy en is bejelentettem a problemat, de nekem nem kapkodnak a valasszal - mondjuk megertem, tul sokszor panaszkodom :slight_smile:

A második délutáni erstés hívás során a kissé unszimpatikus ügyfélszolgálatos elhintette, hogy van valami whitelist, amire fel tudják tenni a kereskedőt, ha az nem felel meg a kívánalmaiknak. Erre mondtam, hogy akkor hajrá, csinálja meg. Pár perc zenélés után visszajött, és közölte, hogy mégsem fog menni. Ez alapján nem nehéz kitalálni, hogy hol van a kutya elásva…

2 Likes

elképesztő húzás, de tényleg

1 Like

Ehhez nincs joguk. Addig verem az asztalt, amíg Erste nem tesz eleget a kérésnek. Jogom van ott vásárolni, ahol szeretnék. Felháborító.

1 Like

Nem példa nélküli az eset: Raiffeisenbank card - Czech

Szerintem nem szándékos a tiltás. Mind a wizz és max szabályzatokba bevezetik 01.25-tel a curve fogalmát, hogy azon keresztül lehet, hogy nem így és így kap pontokat az ember. (mcc kód változtatas, stb.)

na de ott megszuntettek a tiltast… itt meg bevezettek

miklos, nem hiszek az ilyen veletlenekben

Igen, de múlt héten miért figyelmeztettek volna e-mailben a kétfaktoros hitelesítés miatt, ha most meg echte letiltjak? Miért most írjak bele a szabályzatba, hogy Curve így meg úgy, ha szándékos tiltással volt-nincs Curve, és így egyszerűen nincs miről írni benne. Nekem ez oylan fura lenne. Az üszi hárít, mert erre van. Sőt, még az is lehet, hogy a múlt heti emailt azért küldték, mert tudták, hogy baj lesz, mi csak azt nem tudjuk, hogy kinek kellene fejlesztenie, és hogy miért csak az erste kártyák érintettek.

1 Like

Vicc ez az egész, most regisztráltam be bolt.eu-ba az Max kártyámat, még az sem jött fel, hogy válasszam ki a hitelesítést mobilapp vagy sms weboldal, hanem instant beregisztrálta a kártyát. Teljes bullshit ez szerintem.

1 Like

Ugyanaz volt a helyzet, mint most az Ersténél.

Kérlek, tegyen mindenki panaszt az Erstenel!!

ezt nem tudod bedobni a curve-ös belső csoportba? mert ha ez igaz, akár az is megoldás lehet, hogy a curve egyszerűen átírja az engedélykérő kód megfelelő részét. persze, tudjuk, mennyi itt az átfutási idő… (mondjuk ez messze nem a rendszer alapjait érintő dolog)

2) Az engedélyezésre beérkezett vásárlások adataiban a Curve szolgáltató azt az információt szerepeltette, hogy a tranzakciók végrehajtása során a kereskedői oldal nem indított erőshitelesítést / kereskedő nem képes erős ügyfél-hitelesítésre. Bankunk a vásárlásokat így a törvényi előírásoknak megfelelően elutasította. Megerősítjük, hogy amennyiben a vásárlás adatai azt tartalmazzák, hogy a vásárlás online kártyás tranzakció és a vásárlás során a kereskedői oldal indított erős ügyfél-hitelesítést, a Bank erős ügyfél-hitelesítés hiánya miatt a vásárlást nem fogja elutasítani.

3 Likes